neděle 14. prosince 2014

Školní uniformy: Ano, nebo ne?


Někdo by je chtěl, jiný je proti. Většina lidí tuto myšlenku zásadně odmítá, jsou tu ale samozřejmě i tací, kteří by reformu v podobě povinného nošení školních uniforem uvítali. A jaký je váš názor? Pomohlo by to, nebo by to spustilo hromadné protesty? Níže jsou uvedené názory a pohledy redaktorů našeho školního časopisu. A prostor se vyjádřit máš i ty dole v komentáři!

Názory studentů:

Veronika Němečková: Mně by se uniformy líbily, ale hodně by záleželo na jejich vzhledu a pohodlí v nich. Ale většina by nesouhlasila, protože všichni se nikdy neshodnou. Bylo by originální mít nějaké uniformy, jelikož to v Čechách není běžné. Samozřejmě to je individuální názor, ale za mě ano.

Karina Korsak: Myslím si, že školní uniformy nejsou dobrý nápad. Sice by to zabránilo viditelnosti sociálních rozdílů, ale každý má svůj osobní styl a chce ho reprezentovat jinak. Každý se ale stejně cítí nejlíp ve svém, takže za mě ne.

Pavlína Vítová: Myslím si, že to není dobrý nápad, některé české školy uniformy mají, např. Open Gate School v Praze, ale myslím si, že všichni jsme zvyklí se oblékat podle sebe, každý se cítí dobře v něčem jiném, sice by to třeba, jak říkala Karin, zakrylo sociální rozdíly, ale někdo se zrovna v uniformě dobře cítit nemusí, nechce vypadat jako ostatní, není mu pohodlné nosit uniformy, které se mu třeba ani nelíbí. Takže já říkám ne.

Dominika Harantová: Řekla bych, že je to dobrý nápad, ale nevím, jestli na všední nošení. Třeba když bude nějaká událost, tak to bude určitě vypadat hezky, na každodenní nošení ale říkám ne.

Daniela Čechalová: Je to skvělý nápad, stejně ale pochybuji, že se to uchytí. Na školní akci či soutěži by to možná bylo dobré, ale na každodenní chození do školy by to asi nebylo ideální. Lidé by to nosili možná jen prvních čtrnáct dní, jelikož by to pro ně bylo novinkou, ale postupně by to stejně dopadlo tak, že by si každý nosil opět to, co by chtěl. Takže ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat