čtvrtek 29. září 2016

Spoluorganizovali jsme City Cros Run v České Lípě

Dne 1. 10. 2016 jsme měli možnost podílet se na sportovní akci City Cross Run v České Lípě. Měli jsme tak možnost vyzkoušet si organizaci velké sportovní akci. Nebyla to žádná legrace, ale velká zodpovědnost. City Cross Run organizovala společnost SPORTIFY, která k nám později přijela do školy na besedu.

Celkem 40 studentů naší školy se sešlo v dopoledních hodinách na Škroupově náměstí v České Lípě, kde jsme se rozdělili do skupin a byli přiřazeni k jednomu z mnoha organizátorům, kteří později jednotlivým studentům zadali úkoly, za které jsme byli zodpovědní. Než jsme se přemístili ke svým stanovištím, dostali jsme sponzorské dárky a prošli si závodní trať, která měřila 16 kilometrů.


Za naši školu běželi studenti z prvního ročníku Jakub Knespl, který obsadil krásné 3. místo a Jakub Schieszel, který obsadil 13. místo. Cestou ke stanovištím jsme pomalu uzavírali některé silniční trasy pomocí záteras, aby
auta neohrožovala běžce! Příprava trvala přibližně 3 hodiny, než se zahájila soutěž. Všechno probíhalo hladce. Soutěže se zúčastnilo přes 500 běžců různých věkových kategorií. V polovině události se přijela na závod podívat Česká televize, která natočila zajímavé video a tentýž den jej vysílali v televizi. Po doběhnutí posledního soutěžícího jsme pomohli uklidit překážky ze silnic, aby se mohli lidé dostat, kam potřebují. Za odměnu jsme šli s paní učitelkou Matouškovou odpočinout do kavárny.

Za měsíc dne 11. 11. 2016 za námi do školy přijel Bc. Tomáš Vrzák ze společnosti SPORTIFY se zajímavou besedou, na téma Management a sportovní marketing. Na začátku přednášky předal jednotlivým účastníkům City Cross Run potvrzení o praxi. Přednáška měla studenty seznámit, jak se taková sportovní akce vytváří, aby byla úspěšná. Dále jsme se dozvěděli, na jakých projektech se
již podíleli. Na konci jsme dostali za úkol se rozdělit do skupin a cílem bylo vymyslet netradiční nápady, které by přilákaly hodně lidí na sportovní projekt. Následně se hlasovalo o tři nejlepší nápady a jejich týmy dostaly věcné ceny. Tento projekt se velmi vydařil a doufáme, že příští rok se naše škola bude moci znovu zúčastnit.



Autorka: Eliška Hloušková (2. P)

Žádné komentáře:

Okomentovat